Merkel til Putin: Forklar os om russiske soldater i Ukraine

Den tyske kansler, Angela Merkel, har i et telefonopkald med Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagt, at hun vil have en forklaring på forlydender om, at russisk militær igen har bevæget sig ind i Ukraine.

- De seneste rapporter om tilstedeværelsen af russiske soldater på ukrainsk territorium skal forklares, siger talsmand for Merkel Steffen Seibert.

- Hun understregede, at Rusland har et kæmpe ansvar for nedtrapning og for at overvåge landets egne grænseområder, fortsætter han.

Styret i Kijev beskyldte onsdag Rusland for ny militær indtrængen i det østlige Ukraine.

Sikkerhedstalsmand Andrij Lysenko sagde ifølge nyhedsbureauet AFP, at en "taktisk bataljon" bestående af russiske soldater havde dannet et hovedkvarter nær landsbyen Pobeda, der ligger omkring 50 kilometer syd for Donetsk.

Samtidig var fem pansrede køretøjer med mandskab og en lastbil kørt ind i en nærliggende by, lød det fra talsmanden.

Ruslands forsvarsministerium havde umiddelbart ingen kommentarer til de konkrete beskyldninger, men regeringen i Moskva benægter generelt at have sendt våben og soldater ind i Ukraine for at hjælpe prorussiske separatister.

10 russiske faldskærmssoldater blev dog mandag pågrebet i det østlige Ukraine. Ruslands præsident, Vladimir Putin, forklarede hændelsen med, at soldaterne "patruljerede ved grænsen" og ved en fejl var kommet ind i Ukraine.

Onsdag lyder det fra ukrainske statsmedier, at endnu en russisk soldat er blevet pågrebet i det østlige Ukraine. Soldaten skulle have indrømmet at forsyne prorussiske separatister med militær støtte, skriver nyhedsbureauets Interfax.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip