Messerschmidt sætter reserven ind efter kritik

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt trækker sig som formandskandidat i parlamentsdelegation efter store partiers kritik af hans politiske profil.

Ritzau erfarer, at Dansk Folkepartis konservative gruppe, ECR, i stedet vil indstille den nyvalgte europaparlamentariker Jørn Dohrmann til posten som leder af parlamentets delegation for forholdet til Schweiz, Norge og Island.

Udskiftningen sker efter halvanden uges intenst lobbyarbejde, hvor Messerschmidt har forgæves har forsøgt at få de to store grupper - de borgerlige i EPP og socialdemokraterne i S&D - til at omgøre deres beslutning fra sidste uge om at vrage ham til posten.

Ingen af de delegationsmedlemmer, Ritzau har talt med, har haft lyst til at lægge navn til deres kritik af Messerschmidt.

Men EPP's Carlos Coelho henviste i sidste uge i en mail til sine partifæller til, at Messerschmidt i sin kampagne op til europaparlamentsvalget argumenterede for, at nationalstaterne skal genvinde kontrol over de nationale grænser inden for EU og for at begrænse udbetalingen af velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip