Messerschmidt: Stop ekstraregning til syge danskere

Danskerne diskrimineres, når de med det nye blå sygesikringskort skal betale ekstra for behandling i udlandet, mens rumænere, spaniere og franskmænd ikke skal have pungen op af lommen, hvis uheldet er ude under deres ophold i Danmark.

Det mener Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt.

Fra 1. august i år skal danskerne medbringe det blå sygesikringskort ved rejser til udlandet. Det blå kort dækker modsat det gule kort kun visse ydelser, mens udlændinge behandles gratis i det danske sundhedssystem.

- Vi betaler visse ydelser i udlandet, mens deres borgere kan komme til Danmark og få det hele betalt. Det virker rimelig paradoksalt. Hvis en franskmand bliver syg i Danmark, følger han eller hun de danske regler og får alt betalt, siger Morten Messerschmidt.

Skønt danskerne betaler en høj skat, skal de betale ekstra eller købe en rejseforsikring, når de rejser i udlandet. Danskerne bør i udlandet behandles, som de behandles i det danske sundhedssystem, mens franskmænd skal følge de franske regler i udlandet, mener han.

- Vi skal holde fast i den oprindelige model, hvor man giver danskerne en fuld dækning. Vi betaler en af verdens højeste skatter. Derfor er det naturligt, når man rejser rundt, at man får en lige så god behandling som i Danmark, mener Morten Messerschmidt.

Han henviser til, at det kun vil koste statskassen godt 100 millioner kroner at vende tilbage til det gamle gule sygesikringskort. Det dækkede også hjemrejse, når danskere blev skadet på skipister i udlandet.

- Det er en helt bizar prioritering. Regeringen vil gerne være herre over, hvad folk køber og spiser ved deres indkøb.

- Men man vil ikke sikre, at folk får en ordentlig behandling, hvis de måske kommer til skade ved at spise dårlig mad i udlandet, siger Morten Messerschmidt.

Den daværende SRSF-regering sløjfede rejsesygesikringen i finanslovaftalen for 2014 med Venstre og De Konservative.

/ritzau/

 

Dagens Gossip