Messerschmidt vraget til formandspost

Morten Messerschmidt (DF) er mandag aften blevet stemt ned som formand for en delegation i EU-Parlamentet med henvisning til hans holdninger til nationale grænser og velfærdsydelser.

Den interne fordelingsnøgle for tillidsposter i parlamentets udvalg og delegationer betyder, at den konservative ECR-gruppe, som Messerschmidt tilhører, stod til at få formandsposten i delegation for forholdet til Schweiz, Norge og Island.

Ritzau erfarer, at Messerschmidt blev vraget med stemmetallet 9-6, blandt andet efter at et medlem fra den borgerlige gruppe EPP havde skrevet til sine partifæller, at EPP ønskede "en mere passende kandidat" fra ECR-gruppen.

Portugisiske Carlos Coelho henviser i sin appel til partifællerne blandt andet til, at Messerschmidt i sin kampagne op til europaparlamentsvalget argumenterede for, at nationalstaterne skal genvinde kontrol over de nationale grænser inden for EU og for at begrænse udbetalingen af velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande.

Messerschmidt skrev tidligere rundt til de øvrige danske parlamentarikere og bad om deres opbakning ved afstemningen.

Den eneste anden dansker, der sidder i delegationen, er Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU. Hun siger til Ritzau, at hun var forhindret i at deltage i mødet - men at hun ville have stemt for Messerschmidt og er overrasket over resultatet.

Også SF's Margrete Auken har udtrykt støtte til den danske DF'er.

Messerschmidt har mandag aften kun en kort kommentar til afgørelsen.

- Mødet er udskudt, og vi arbejder på at finde en løsning. Har ikke andet at sige, skriver Morten Messerschmidt i en sms til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip