Messi tangerer målrekord og sender Ajax ud i mørket

05/11/2014

Danskerklubben Ajax Amsterdam er ude af sæsonens Champions League. Den hollandske mesterklub spillede en godkendt kamp hjemme mod FC Barcelona, men ligesom for to uger siden var det ikke nok til at få point.

Barcelonas stjernespækkede mandskab vandt 2-0 på Amsterdam Arena, hvor Lionel Messi nok engang skrev sig ind i fodboldens historiebøger.

Han scorede begge mål i sejren og tangerede rekorden for flest scorede mål i turneringen. Messi har nu scoret 71 gange ligesom spanieren Raul.

Resultatet medvirkede til, at det allerede efter fire runder står klart, at Barcelona og Paris Saint-Germain går videre til 1/8-finalerne fra gruppe F, mens Ajax og Apoel fra Cypern må kæmpe om tredjepladsen, der giver en plads i Europa League til foråret.

Ajax startede ellers optimistisk og var det bedste hold i den første halve time. Ikke mindst på grund af holdets tre danskere.

Luis Suarez svært ved at sætte sig selv i scene over for Nicolai Boilesen, der selv satte angreb i gang, når chancerne bød sig.

Længere fremme på banen var Lasse Schöne og Lucas Andersen hovedarkitekter i det chanceskabende spil. Unge Andersen havde kampens hidtil bedste forsøg, da hans skud fra godt 20 meter strøg lige forbi stolpen efter 17 minutter.

Men Barcelona åd sig ind i kampen, og Lionel Messi var manden, der fik kampen til at tippe over til spaniernes fordel.

Argentineren havde lige sparket et frispark lige uden for feltet, da han efterfølgende stod fri i feltet og kunne score et af sine mere sjældne hovedstødsmål.

Anden halvleg var afvekslende. Ajax sad mest på bolden i jagten på udligningen, mens Barcelona var farlig på kontraangreb. Både Messi og Suarez havde store chancer for at udbygge føringen.

Men Ajax holdt sig inde i kampen og var tæt på udligning midtvejs med et hovedstød på ydersiden af stolpen.

Det var den store chance, for kort efter fik Ajax udvist Joel Veltman, der fik sit andet gule kort for at stoppe Lionel Messi.

Men generelt var Messi ellers ustoppelig. Et kvarter før tid lukkede han kampen med sit andet mål på oplæg fra Pedro Rodriguez, der netop havde erstattet Neymar.

Siden havde Messi chancen for at score hattrick, men det blev ved 2-0.

I gruppens anden kamp sikrede Paris Saint-Germain sin videre deltagelse med en ventet sejr på 1-0 hjemme over Apoel. Bare to minutter var spillet, da Edinson Cavani scorede sejrsmålet.

PSG og Barcelona har henholdsvis 10 og ni point i toppen, mens Ajax og Apoel har to og et i bunden.