Metal-bosser anbefaler et ja til overenskomstforliget

Hovedbestyrelsen i Dansk Metal har set nærmere på søndagens overenskomstforlig og anbefalingen til medlemmerne forud for den kommende urafstemning lyder: Stem ja.

- Det nye treårige forlig sikrer bedre vilkår over en bred kam, og aftalen rummer både forbedringer af eksisterende rettigheder og nye muligheder, der skaber tryghed og gennemsigtighed, skriver Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Hovedbestyrelsen fremhæver blandt andet, at forliget betyder fordobling af indbetaling på Fritvalgs Lønkontoen, bedre vilkår for barselsorlov og hurtig hjælp til dem, der mister deres job.

Arbejdsgiverne i Dansk Industri og lønmodtagerne i fagforbundene under CO-industri blev søndag enige om en ny treårig overenskomst for 240.000 ansatte på det private arbejdsmarked.

Aftalen bliver mandag præsenteret for hovedbestyrelserne i forbundene i CO-Industri, som skal finde frem til, om de skal anbefale deres medlemmer at stemme ja eller nej til forliget i den kommende urafstemning.

Den nye overenskomst er treårig og rækker frem til 1. marts 2017. Resultatet kom efter 24 timers uafbrudte forhandlinger i Dansk Industris Hus på Rådhuspladsen i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip