Metro-underleverandør straffes for lønsnyd

Den største sag om løndumping i Danmark er afgjort ved en voldgift tirsdag, og her blev det italienske entreprenørfirma Cipa pålagt at betale 22 millioner kroner i bod og efterbetaling, fordi det har underbetalt flere af sine ansatte.

Cipa er underentreprenør i det københavnske metrobyggeri og har i den forbindelse over en periode på to år ikke betalt flere hundrede udenlandske arbejdere den løn, de ifølge overenskomsten har været berettiget til.

Fagforbundet 3F, der har anlagt sagen, hævder, at udlændingene, der stammer fra Polen, Rumænien og Italien, har fået helt ned til 55 kroner i timen.

- Det står klart, at vi har haft ret i vores påstand, og det er vi tilfredse med. Det her er klart den største sag om underbetaling i Danmark nogensinde, siger faglig sekretær i fagforbundet 3F Silas Grage til Fagbladet 3F.

Hos hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team, der har hyret Cipa, vil man godt have tid til at tygge afgørelsen igennem.

- Vi skal kigge kendelsen igennem og snakke med Metroselskabet om, hvad der skal ske. Der er tale om brud på overenskomsten, og det er alvorligt.

- Men det er vigtigt at slå fast, at vi får bygget Metroen inden for den tidsramme, der findes, siger kommunikationschef Sigurd Nissen-Petersen til TV2 News.

Ifølge 3F har Cipa forsøgt at skjule underbetalingen ved at trække fiktive acontobeløb fra de ansattes lønsedler.

Den faglige voldgift blev ledet af tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen, og afgørelsen har været undervejs i mere end et halvt år.

/ritzau/

.

Dagens Gossip