Metroen bliver forsinket - måske flere år

Der kommer en udvidelse af den københavnske metro - cityringen- - men den kommer ikke til at åbne i december 2018. Det siger Metro-direktør Henrik Plougmann Olsen til Jyllands-Posten.

- Hvis vi kunne trække en streg og bare se fremad, ville vi blive to måneder forsinket. Men de to måneder er lidt irrelevante, for entreprenøren har fået oparbejdet et krav på at få udskudt åbningsdatoen, fordi han flere gange er blevet standset af myndighederne, siger direktøren.

- I øjeblikket sidder vi og forhandler med entreprenøren på livet løs om, hvor lang tid vi er nødt til at skyde åbningsdatoen, siger Henrik Plougmann Olsen til avisen.

Og når direktøren taler om en forsinkelse kan det være alt lige fra et par måneder til flere år.

En del af forsinkelsen kan henføres til den ballade, der har været om aften- og natarbejde flere steder på cityringens linje. Og her har der blandt andet ved Marmorkirken i det indre København været sat en del arbejde i stå på grund af naboklager.

I den oprindelige kontrakt var det en forudsætning, at entreprenøren kunne arbejde 24 timer i døgnet.

Men Henrik Plougmann Olsen siger, at man aldrig ville have givet entreprenøren det tilbud, hvis det ikke var blevet godkendt af ejerne: Københavns og Frederiksbergs Kommuner samt staten.

- Efter at vi gik i gang, begyndte man at tillægge nogle af klagerne opsættende virkning, så vi er blevet sat i stå. Det var ikke forudsat fra starten, at den mulighed overhovedet var til stede, siger han til Jyllands-Posten.

Onsdag kommer Rigsrevisionen med en rapport om metrobyggeriet. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er der kritik for, at styringen har været utilfredsstillende, og at byggeriet sandsynligvis både er forsinket og koster mere end planlagt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip