Mette F. bebuder opgør med jobindsatsen

Det danske beskæftigelsessystem er slet ikke gearet til dets vigtigste opgave: At levere kvalificeret arbejdskraft til det private arbejdsmarked.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Børsen. Efter godt et år på ministerposten er hun indstillet på at gøre op med det nuværende system.

- Jeg mener ikke, at beskæftigelsespolitikken er i nærheden af at sikre den arbejdsstyrke, som det konkurrenceudsatte danske erhvervsliv har behov for, siger Mette Frederiksen til Børsen.

Hun er rystet over at opleve, at virksomhederne nærmest har opgivet systemet.

- Når jeg taler med folk fra det private erhvervsliv, fortæller mange mig, at de slet ikke har kontakt til jobcentre, eller kun har det meget sparsomt, siger hun.

Og det holder ikke, mener ministeren, som derfor vil ændre hovedprioriteringen for systemet.

- Beskæftigelsespolitikken skal gavne dansk erhvervsliv. Og jeg mener, det skal være et af formålene med beskæftigelsespolitikken. Det er det ikke i dag, siger hun.

Og vælgerne forlanger handling.

Ifølge en ny meningsmåling fra Greens er vækst og beskæftigelse det altovervejende politiske tema for 2013. Det mener 55 procent af deltagerne i undersøgelsen.

Til sammenligning mener kun 12 procent, at det vigtigste tema er at finde en løsning for folk, der falder ud af dagpengesystemet, mens 11 procent anser en reform af den offentlige sektor som den politiske hovedopgave næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip