Mette F efterlyser en statsminister for bordenden

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, efterlyser, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) træder i karakter og viser handling.

Det siger hun på vej ind til et møde med partilederne om den nuværende flygtningesituation i Danmark.

- Der er behov for, at der er en, der sætter sig for bordenden. Jeg savner en koordineret indsats på tværs af myndighederne, hvor det er regeringen, der står med det samlede ansvar, og det vil jeg gerne snart se, siger hun.

- Det er åbenlyst for os alle, at det er en alvorlig situation, hvor mange hundredvis har brug for hjælp. Det er helt klart, at børnefamilier ikke skal lægges i håndjern, og de skal ikke frihedsberøves, siger Mette Frederiksen.

Tidligt torsdag morgen fik over 400 flygtninge, der har opholdt sig henholdsvis på indkvarteringssteder i Rødbyhavn og om bord på flere tilbageholdte togvogne på Rødby station, lov til at rejse frit videre gennem Danmark.

Også formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er kommet med et nødråb til politikerne på Christiansborg. Han savner ligesom Mette Frederiksen en handlingsplan fra politikerne om, hvad politiet skal gøre i den nuværende flygtningesituation.

- Der er givet en form for frit lejde, og det tyder på, at det er politiet, der står med ansvaret. Men det er altså den danske regering, der har det overordnede ansvar, og spørgsmålet er lige nu, om det ansvar bliver løftet godt nok, siger Mette Frederiksen

- Lige nu er presset så stort, men det er vigtigt, at vi behandler dem, der kommer, på en ordentlig måde. Hvis man er på flugt og har brug for asyl, skal man vide, at man altid kan komme til Danmark.

- Samtidig er det vigtigt, at vi får styr på, hvor mange der kommer hertil, fastslår Socialdemokratens formand.

Mødet mellem partilederne i Statsministeriet afsluttes senere torsdag formiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip