Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Skrevet af admin

24/04/2014

Mest læste i dag

Vælgerne vender ryggen til Socialdemokraterne, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer nu sine partifæller til at kigge indad for at forstå S-krisen.

Socialdemokraterne er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt for at vinde befolkningens tillid, siger hun i et interview med Børsen.

- Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl.

- Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere, siger Mette Frederiksen til Børsen.

For få uger siden brød der en intern debat ud hos Socialdemokraterne. Flere lokalformænd og borgmestre gik i medierne og kritiserede partiformanden, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Joy Mogensen (S), Roskildes borgmester, er enig med Mette Frederiksen i, at Socialdemokraterne er nødt til at lytte mere til danskerne.

- Jeg tror - ligesom Mette giver udtryk for - at befolkningen er ret klog. Derfor skal man også se problemerne i øjnene, når de er der. Den ydmyghed, som Mette signalerer, er jeg enig i. Det vil klæde, hvis flere personer i toppen af mit parti havde samme ydmyghed, siger hun til Børsen.

Mette Frederiksen bliver af flere iagttagere set som arvtageren på S-formandsposten, men beskæftigelsesministeren vil ikke ud med, om hun går rundt med formandsambitioner. Hun nøjes med at sige, at "Helle Thorning gør et kæmpestort stykke arbejde", skriver Børsen.

/ritzau/