Mette Frederiksens fremtid har været uvis: Nu giver hun langt om længe svar

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksens fremtid har været uvis, men nu giver hun langt om længe svar.

Mest læste i dag

Den internationale politiske scene er mere omskiftelig end nogensinde, og i den forbindelse har Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, også været sat i forbindelse med en række topposter.

Men det bliver der ikke noget af i denne omgang.

Hun har nemlig fastslået sin position med en urokkelig beslutning.

På et pressemøde på Marienborg, stillet over for spørgsmålet om hendes fremtid i internationale roller, leverede statsministeren et klart budskab, der satte en stopper for alle spekulationer: Hun har ingen intentioner om at forlade Danmark for en international toppost.

Denne udmelding kommer i kølvandet på vedvarende rygter og spekulationer, der har placeret Frederiksen som en potentiel kandidat til prestigefyldte internationale positioner, herunder formand for Det Europæiske Råd.

Det skriver Ekstra Bladet.

Rygterne har ikke været grundløse; Mette Frederiksens synlige tilstedeværelse på den internationale scene og hendes engagement i globale diskussioner har kun fodret spekulationerne. Ikke desto mindre, da Ekstra Bladet direkte spurgte hende, om hun ville acceptere et topjob fra EU eller NATO, var hendes svar et utvetydigt "Ja" til at afvise sådanne tilbud.

Men denne afvisning er ikke en isoleret begivenhed.

Sidste sommer var der intens debat om Mette Frederiksens mulige kandidatur til NATO's generalsekretærpost. Efter en periode med undvigende svar, klargjorde hun sin stilling med en afvisning, der nu gentages med endnu større kraft, idet den dækker både NATO og EU's topstillinger.

På samme pressemøde, hvor hun afviste rygterne om internationale ambitioner, understregede Mette Frederiksen Danmarks engagement i den internationale arena gennem en tiårig garanti til Ukraine. Dette løfte om støtte til Ukraines kamp mod Ruslands invasion illustrerer Danmarks og Frederiksens dedikation til globale anliggender, selvom hun personligt vælger at forblive på hjemmefronten.