Mette Østergaard bliver chefredaktør for TV2 News

Politisk redaktør og redaktionschef på Politiken, Mette Østergaard, bliver ny chefredaktør for TV2 News.

Som chefredaktør får Mette Østergaard ansvaret for sendefladen på Danmarks eneste 24 timers nyhedskanal, skriver Politiken.

- Mit job bliver at sikre, at kanalen fortsat fornyr sig. TV2 er i gang med en større omstrukturering, hvor der skal være mere samarbejde mellem TV2's mange platforme, og det glæder jeg mig meget til at være med til, siger Mette Østergaard til avisen.

Ud over stillingen som chefredaktør, vil Mette Østergaard ligeledes indgå i TV2's chefredaktion og øverste ledelse.

Mette Østergaard har tidligere været ansat på TV2. Før hun kom til Politiken i slutningen af 2008 som politisk redaktør, var hun ansat i to år på tv-kanalen som politisk reporter.

Ansvarshavende chefredaktør for Politiken, Bo Lidegaard, siger, at "Mette er et stort talent, som har overblik, karakter og er i stand til at præsentere komplicerede problemer enkelt, klart og forståeligt".

- Vi har været rigtig glade for hende som politisk redaktør og kommer til at savne hende, både som kollega og som en skarp profil både digitalt og i den trykte avis, siger han.

Michael Dyrby, der er nyhedsdirektør på TV2 kalder Mette Østergaard for et oplagt valg.

- Hun har været journalistisk leder og personaleleder for en Christiansborg-redaktion i seks år, hvilket viser en sejhed og udholdenhed, som er vigtig som leder. Jeg er super glad for, at Mette ville tage imod jobtilbuddet, siger Michael Dyrby til Politiken.

Mette Østergaard tiltræder 1. januar.

TV2 er i gang med at ændre tv-stationen til en digital virkelighed, hvor nyhedsforbrugerne kan få sine nyheder via en bred vifte af forskellige platforme og udgivelser.

I forbindelse med det, ændrer TV2 sin nyhedsorganisation og opretter blandt andet et centralt Nyhedscenter, der skal producere nyheder til alle TV2's platforme. Chef for Nyhedscenteret bliver nuværende kanalchef for TV2 News, Mikkel Hertz.

Ændringen i nyhedsorganisationen betyder blandt andet, at man har oprettet stillingen som chefredaktør for TV2 News. Der oprettes en tilsvarende stilling som chefredaktør for Nyhederne på TV2's hovedkanal, oplyser TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip