Mexicansk borgmesterpar eftersøges for forsvindinger

Skrevet af admin

23/10/2014

Mest læste i dag

Borgmesteren i den mexicanske by Iguala, José Luis Abarca, og hans kone, Maria de los Angeles Pineda, er nu efterlyst af de nationale myndigheder for at være de "formodede bagmænd" bag 43 lærerstuderendes forsvinden i sidste måned.

Det siger chefen for Mexicos statsadvokatur, Jesus Murillo.

- Vi har udstedt en arrestordre for José Luis Abarca, hans kone samt politichef Felipe Flores Velazquez som de formodede bagmænd bag de hændelser, der skete i Iguala 26. september, sagde han ved en pressekonference.

Ifølge statsadvokaten beordrede borgmesterparret to lokale politistyrker til at forhindre de lærerstuderende i at forstyrre en planlagt politisk begivenhed i byen.

De lærerstuderende forsvandt i forbindelse med en demonstration om uddannelsesreformer, hvor politifolkene begyndte at skyde mod busser, som de unge befandt sig i. Seks personer blev dræbt, 25 såret og 43 forsvandt.

Myndighederne har sidenhen fundet massegrave i området, men dna-prøver har vist, at ingen af de savnede studerende var blandt ligene.

En række politifolk og 17 medlemmer af banden Guerreros Unidos er indtil videre anholdt i sagen.

Onsdag gik tusindvis af demonstranter igennem Iguala for at protestere mod de lærerstuderendes forsvinden. Efter demonstrationen satte maskerede mænd ild til rådhuset i byen med molotovcocktails og kastede sten igennem vinduerne.

Flere end 1200 politifolk leder efter de studerende i området ved Iguala.

Sagen har overskygget præsident Enrique Pena Nietos mærkesag om at genskabe sikkerheden og flytte fokus til den økonomiske politik i Mexico, der er Latinamerikas næststørste økonomi.

Det anslås, at narkokrigen i landet har kostet flere end 100.000 personer livet siden 2007.

/ritzau/Reuters