Mexicansk narkoboss meldes dræbt tre år efter sin død

En mexicansk narkobaron, der blev meldt dræbt for mere end tre år siden, er søndag blevet slået ihjel i et sammenstød med landets sikkerhedsstyrker.

Manden "er blevet identificeret som Nazario Moreno", og han blev dræbt i den vestlige stat Michoacan, siger en talsmand for myndighederne.

Moreno, der blandt andet går under navnet "El Más Loco" (Den Skøreste), var leder af det berygtede narkokartel La Familia Michoacana, og Mexicos tidligere regering meldte ham dræbt i december 2010.

Men liget af "El Chayo", som han også bliver kaldt, blev aldrig fundet, og der gik rygter om, at han stadig var i live.

Mexicos myndigheder mener nu at være sikre:

- Alt tyder på, at det er "El Chayo", siger talsmanden for myndighederne.

Over 9000 sikkerhedsstyrker og politifolk blev sat ind i den vestlige del af Mexico i januar, efter at der udbrød ny uro på grund af narkokartellerne, som kæmper om stofferne.

Nazario Moreno var en af stifterne af La Familia Michoacana. Han blev betragtet som kartellets åndelige leder, efter at han skrev en "bibel", der blev brugt til at indoktrinere rekrutter.

Morenos død er endnu en stor sejr for Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, som har lovet at slå hårdt ned på narkobanderne.

I sidste måned blev landets mest eftersøgte narkoboss, Joaquin Guzman, anholdt.

Han er en af Mexicos rigeste mænd og står angiveligt bag cirka en fjerdedel af alle de illegale stoffer, der bliver smuglet ind i USA fra Mexico. Magasinet Forbes har adskillige gange placeret ham på listen over verdens mest magtfulde personer.

USA har haft udlovet en dusør på fem millioner dollar - svarende til cirka 27 millioner danske kroner - for informationer, der kunne lede til den frygtede narkokonge.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip