Mexicanske myndigheder åbner massegrav med 116 lig

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Mexicanske myndigheder og uafhængige eksperter har mandag taget hul på opgravningen af mere end hundrede lig, som myndighederne har begravet i den mexicanske stat Morelos uden tilladelse fra pårørende til de døde.

I alt er der tale om 116 lig, der er begravet i en massegrav i byen Tetelcingo syd for Mexico City.

- Det er utroligt vigtigt at identificere ligene og give dem en værdig begravelse. Dernæst skal vi finde ud af, om der er pårørende, der leder efter de her mennesker, siger statsadvokat Javier Perez Duron ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han var selv til stede, da udgravningen begyndte mandag.

Ligene er blevet ulovligt begravet. Det kom for en dag, da familien til den afdøde Oliver Hernandez havde identificeret hans lig i 2013. Familien kunne efterfølgende ikke få udleveret Hernandez' lig, som oven i købet pludseligt forsvandt.

Efter at have klaget længe til myndighederne, fandt familien frem til, hvor liget var begravet, og en dommer beordrede, at det blev gravet op.

Ved udgravningen opdagede myndighederne, at liget var placeret under adskillige andre i en massegrav. En efterforskning skal nu fastslå, hvem der har beordret de mange lig nedgravet - og hvorfor det er sket.

Flere slægtninge til forsvundne personer var til stede, da udgravningen begyndte mandag. De fleste, der overvåger udgravningen, håber, at graven indeholder de legemlige rester efter en af deres kære.

Dna-prøver skal fastslå, hvem de 116 lig i massegraven er, før de bliver placeret i et traditionelt gravsted.

FN anslår, at mindst 20.000 mennesker er forsvundet i Mexico, der har store problemer med narkorelateret kriminalitet og korruption.

/ritzau/