Michael Andersen om Team Danmark-farvel: Jeg er skuffet

Efter mere end otte år i direktørstolen hos Team Danmark må Michael Andersen nu indse, at det er tid til nye kræfter. Det er han ikke tilfreds med.

- Jeg er meget skuffet. Først og fremmest over processen, der har taget over ni måneder, og også over resultatet.

- Skuffelse kommer man sig over. Jeg har deltaget i en kamp, hvor jeg ikke har vundet. Det har en anden, der er dygtig og kompetent, siger han.

Bestyrelsen i Team Danmark har i stedet valgt Anti Doping Danmark-direktør Lone Hansen, der tidligere har været tilknyttet Team Danmark.

Michael Andersen måtte på trods af flere år i spidsen for Team Danmark søge sin egen stilling på grund af kontraktregler. Han føler ikke, han blev færdig i Team Danmark.

- Team Danmark har været igennem en fantastisk udvikling. Jeg synes, at jeg har udviklet medarbejdergruppen, talentarbejdet og samarbejdet i kommunerne. Jeg kan ikke se et sted, hvor vi ikke har rykket os markant de seneste otte år

Den nu tidligere direktør skal nu søge nye veje og udelukker allerede nu at arbejde inden for dansk idræt.

- Skal jeg arbejde inden for idrætten, skal det være i udlandet. Mit arbejde med dansk eliteidræt kan sagtens skabe interesse i udlandet. Jeg har også gode kontakter i det private erhvervsliv, siger han.

Michael Andersen var selv med til at ansætte Lone Hansen, da hun i 2007 kom til Team Danmark som teamleder. Han mener, at hun er dygtig både fagligt og menneskeligt og derfor er kvalificeret til direktørjobbet.

Han har et godt råd til hende:

- Hun skal holde Team Danmark som en uafhængig selvstændig organisation uden politisk "fnidder-fnadder", siger han.

Den tidligere Team Danmark-direktør skal nu ned i gear med blandt andet en skiferie og en tur til Cuba.

/ritzau/

 

Dagens Gossip