Michael Maze misser EM efter knæoperation

Bordtennisspilleren Michael Maze havde sat næsen op efter at deltage ved hold-EM i Lissabon, der starter på onsdag.

Men det store comeback for Danmarks bedste bordtennisspiller må vente, da en knæoperation har udsat comebacket i omkring et halvt år.

Maze har netop fået foretaget en knæoperation, som skal være med til at sikre, at han kan blive ved med at spille på højeste niveau i verden.

Han har gennem den seneste tid været plaget af smerter i knæet, der har været medvirkende til, at han ikke har kunnet træne optimalt.

Konsekvensen blev derfor, at han efter skanning og i samråd med sin læge traf den svære beslutning at lade sig operere.

- Som det er lige nu, kan jeg spille på et hæderligt niveau, men hvis jeg skal kunne være med på topniveau i verden, kræver det, at mit knæ er 100 procent i orden. Jeg ser denne operation som en investering i min fremtidige karriere.

- Jeg har stadig store mål, jeg gerne vil opnå indenfor bordtennis, og det kan jeg ikke med et knæ, som ikke er i orden. Operationen er en langsigtet løsning i stedet for behandlinger, der ikke eliminerer smerterne, siger Maze i en pressemeddelelse.

Maze spiller for Roskilde Bordtennis, og det var meningen, at han om et par uger skulle spille for holdet i Champions League. Det bliver dermed også afbud fra Maze til World Cup i Düsseldorf den 24.-26. oktober.

- Roskilde Bordtennis har været en fantastisk støtte, og jeg er rigtig glad for, at de har forståelse for min beslutning. Endvidere er jeg glad for den støtte, som også Team Danmark har udvist mig.

- Jeg er stadig topmotiveret til at fortsætte min karriere og glæder mig til at komme tilbage med fornyet kraft. Jeg håber på at kunne være klar til store mål såsom VM i 2015 og ikke mindst OL i 2016, siger Michael Maze.

/ritzau/

 

Dagens Gossip