Michael Phelps skuffer ved amerikanske mesterskaber

07/08/2014

Den amerikanske svømmestjerne Michael Phelps havde på forhånd udtrykt, at han var usikker på, hvor han stod forud for de amerikanske mesterskaber.

Da han blev testet, pegede pilen i den forkerte retning for den 18-dobbelte OL-guldvinder.

I finalen i 100 meter fri sluttede Phelps på en skuffende syvendeplads næsten et sekund efter vinderen Nathan Adrian.

Phelps fik en dårlig start og vendte efter 50 meter som den dårligste i feltet. Han avancerede en enkelt placering på den sidste halvdel og sluttede i tiden 49.17 sekunder.

Den forsvarende olympiske mester i disciplinen, Nathan Adrian, blev en overbevisende vinder i tiden 48.31.

Michael Phelps ville bruge de amerikanske mesterskaber som indikator på, hvor han stod med henblik på deltagelse ved OL i Rio om to år.

Han fik comeback til sporten i april efter at have indstillet karrieren 20 måneder forinden. Ved comebacket var det med intentionen om at gøre sig gældende ved det kommende OL i 2016.

Phelps deltager i yderligere tre discipliner ved de amerikanske mesterskaber, der slutter på søndag.