Michael Schumacher forlader hospitalet

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher, der i flere måneder lå i koma, forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i schweiziske Gland, oplyser familien i en pressemeddelelse til en række nyhedsbureauer.

Michael Schumacher forulykkede på ski 29. december 2013 - altså for 254 dage siden - i franske Meribel og slog hovedet voldsomt efter mødet med en sten. Herefter blev han lagt i kunstigt koma, hvor han lå i 189 dage.

- Der venter en lang og svær vej forude, udtaler Schumachers manager, Sabine Kehm, i pressemeddelelsen.

- Derfor finder Michaels genoptræning sted i hans hjem. De alvorlige skader taget i betragtning har der været fremskridt i de seneste uger og måneder, lyder det fra manageren.

I juni kunne den 45-årige tysker forlade hospitalet i franske Grenoble, hvor han lå i seks måneder for at blive behandlet for alvorlige hjerneskader. Derefter blev han flyttet til hospitalet i Lausanne for yderligere genoptræning.

Schumacher gennemgik to operationer, inden han blev lagt i kunstigt koma. Lægerne begyndte i slutningen af januar langsomt at vække tyskeren.

Som i de seneste måneder beder familien Schumacher om fred og ro fra omverdenen, så den tidligere racerkører kan genoptræne uden forstyrrelser.

- Vi vil gerne takke hele personalet på CHUV Lausanne (hospitalet i Lausanne, red.) for den intensive og kompetente behandling. Vi beder desuden fortsat om, at familiens privatsfære bliver respekteret og om at afstå fra at spekulere om Michaels sundhedstilstand, siger Kehm.

For en måned siden udtalte Schumachers kone, Corinna, følgende til det tyske magasin Neue Post:

- Det går bedre med ham, langsomt selvfølgelig, men uanset hvad går det fremad.

Schumacher vandt i sin aktive karriere 91 Formel 1-løb og blev verdensmester i 1994 og 1995 samt fem gange i træk fra 2000 til 2004.

Han kørte for Jordan, Benetton, Ferrari og Mercedes som aktiv. VM-titlerne i 1994 og 1995 er vundet med Benetton-teamet, mens de øvrige fem er vundet med Ferrari.

Schumacher er født 3. januar 1969 og fejrede dermed sin 45-års fødselsdag i koma.

/ritzau/

 

Dagens Gossip