Michelindirektør: danske overraskelser i nordisk guide

Michelin-guiden, der kan sætte restauranter og chefkokke på verdenskortet og pille dem af igen, udkommer torsdag.

I år præsenterer Michelin for første gang sin helt nye, samlede guide for Norden - Guide Michelin Nordic Cities 2015.Hidtil er stjernerne kun uddelt i millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

Og den kommer til at vise et andet gastronomiske kort i Norden, end det vi kender.

Det siger Michael Ellis, global chef for Guide Michelin.

Også i Danmark kan vi vente overraskelser, lover han i et interview med Ritzau.

- Jeg tror, vi vil have nogle meget interessante og spændende nyheder i morgen, siger han.

Hvilke overraskelser vil han ikke kommentere. Michelin-anmeldernes dom bliver offentliggjort klokken ni.

Den danske restaurantbranche har længe jublet over udsigten til, at de nordiske lande nu får en Michelinguide til de bedste restauranter i Norden og Danmark.

Hidtil har kun københavnske restauranter kunnet få michelinstjerner, men på torsdag vil guiden efter alt at dømme for første gang indeholde aarhusianske restauranter.

I september fortalte flere aarhusianske restauranter til TV2 Østjylland, at de har haft besøg af repræsentanter for Michelin.

En af dem er den aarhusianske stjernekok Wassim Hallal, der for nylig åbnede smørrebrøds-delien F-Høj og som også har restaurant Frederikshøj.

Alle med forstand på gastronomi forventer, at Wassim Hallal får en stjerne.

For som Århus Stiftstidende skrev: - I Østjylland er der ingen over og ingen ved siden af Wassim Hallal; kokken, der gjorde Molskroen til Årets Restaurant i 2006 og Frederikshøj til årets restaurant i 2012, og som lige nu ejer den eneste egentlige luksusgourmetrestaurant i området.

- Vi vil gerne afspejle, hvad der sker gastronomisk i de nordiske lande. Derfor har vi introduceret den nye guide. Der sker mange spændende ting på det gastronomiske område i Norden, siger Michael Ellis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip