Microsoft giver nyt Windows gratis til brugerne

It-giganten Microsoft oplyser på et pressemøde onsdag, at deres nye styresystem Windows 10 bliver gratis tilgængeligt for brugerne.

Det er en markant ændring i forhold til tidligere, hvor det tidligere har været en af Microsofts største indtægtskilder at kræve penge for at kunne opdatere til den nyeste version.

Men grundet den store konkurrence på Microsoft fra andre softwarevirksomheder, forsøger verdens største af slagsen nu at udvide kundekredsen ved at indføre den nye gratis-strategi.

Samtidig ønsker Microsoft også at etablere Windows på så mange forskellige enheder som muligt - alt fra computere til tablets over telefoner og spilkonsollen Xbox.

Microsoft håber, at man ved at gøre det gratis kan tiltrække de over en milliard Windows-pc-brugere til også at få Windows på andre platforme som telefonen eller tabletten.

Her har it-virksomheden de senere år kæmpet en hård kamp med eksempelvis konkurrenterne Apple og Google, der har gjort deres systemopdateringer gratis for kunderne.

Det nye styresystem har samtidig fået et overraskende navn, eftersom forgængeren hedder Windows 8. I dette tilfælde har man dog sprunget 9-tallet over og valgt at kalde systemet Windows 10.

Med Microsofts opdatering bliver det også til et for mange glædeligt gensyn med startknappen i nederste venstre hjørne af skærmen. Microsoft fjernede under stor kritik knappen i Windows 8, men den gør altså comeback i den nye version.

Det nye styresystem forventes at ramme markedet til foråret, og vil ligge som en gratis opdatering for brugere af både Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip