Microsoft overrasker positivt trods dalende indtægt

Overskuddet er ikke, hvad det har været, hos it-giganten Microsoft. I takt med, at folk bruger mere og mere tid med deres smartphone i hånden og mindre tid foran computeren, oplever Microsoft så småt dalende indtægter.

Men software-giganten overraskede alligevel analytikerne lidt positivt med regnskabet for årets første kvartal. Her fik selskabet en profit på 5,66 milliarder dollar af en indtægt på 20,4 milliarder dollar.

Det er et dyk i forhold til samme periode sidste år, hvor indtægterne lød på 20,5 milliarder dollar med en profit på seks milliarder dollar.

- Dette kvartals resultat demonstrerer vores virksomheds styrke, ligesom de muligheder, vi ser i den nye verden af smartphones og cloud-tjenester, siger Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella.

- Vi er fokuseret på at udvikle og levere modige, innovative produkter, som folk vil elske at bruge, tilføjer han.

Den administrerende direktør understreger, at Microsoft gør fremskridt i det stadigt voksende marked for tjenester som søgemaskinen Bing.

Kvartalsregnskabet overgik analytikernes forventninger, og Microsofts aktier steg med to procent efter offentliggørelsen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip