Mikael Ishak skyder hul i den sønderjyske mur

13/09/2015

Randers FC trak sig sejrrigt ud af topkampen hjemme mod Sønderjyske, hvor kronjyderne vandt 1-0 i en superligakamp, hvor Sønderjyske spillede med ti mand i en time.

Med tyve minutter igen var det svenskeren Mikael Ishak, som scorede det forløsende mål for hjemmeholdet.

Det holdt ellers længe, inden der kom gang i fodboldkampen i Randers, hvor både stemningen på tribunerne og spillet på banen virkede tynget af det regnvåde og tågede september-vejr.

Fra kampens start stod der Randers på det meste, men Colin Todds udvalgte formåede ikke at komme frem til de helt store chancer. Imens virkede gæsterne fra Sønderjyske tilfredse med at stå godt i bagkæden frem for at presse hjemmeholdet.

Første halvlegs dramatiske højdepunkt indtraf efter 32 minutter, da Sønderjyskes Adama Guira fik sit andet gule kort efter en grim tackling bagfra på Nicolai Poulsen.

Landsholdsspilleren fra Burkina Faso kom alt for sent ind i tacklingen, og det røde kort var derfor helt på sin plads.

Det fik udeholdet til at stå endnu mere defensivt på banen, mens initiativet blev overladt mere og mere til Randers-spillerne.

Alligevel var det Sønderjyske, som var tæt på en scoring inden pausen, da Johan Absalonsen trykkede af, men forsøget gik i sidenettet.

Fra anden halvlegs start var styrkeforholdet det samme. Randers havde hele 66 procent af boldbesiddelsen, og Johnny Thomsen og Mustafa Amini kombinerede flere gange godt for Randers i banens højre side, men indlæggene endte stadig ikke i de store chancer.

Tyve minutter inde i anden halvleg var det tæt på, at Superligaens topscorer, Viktor Lundberg, kunne bringe Randers foran, men forsøget fra feltet strøg over overlæggeren.

Med kun tyve minutter tilbage af kampen lignede det derfor, at Sønderjyske kunne stjæle et point med hjem til Haderslev.

Det ændrede sig dog, da endnu et indlæg fra den tidligere Sønderjyske-spiller Johnny Thomsen ramte Jonas Borring i feltet, som headede bolden ned for fødderne af Mikael Ishak, der sikkert satte bolden i kassen.

Sønderjyskes ti mand formåede aldrig at svare igen, selvom træner Jakob Michelsen smed den tidligere Randers-bomber Thomas Dalgaard ind med godt ti minutter igen.

Sejren bringer Randers op på andenpladsen med 13 point for syv kampe, mens Sønderjyske har 12 point for otte kampe.