Mikkel Bødkers klub truer kommune med milliardsøgsmål

13/06/2015 01:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er ballade i byen Glendale, hvor NHL-holdet Arizona Coyotes med danske Mikkel Bødker holder til. Kommunen vil opsige klubbens kontrakt på brug af skøjtearenaen, men det vil klubben ikke acceptere.

Arizona-klubben truer i stedet med at kræve en erstatning i milliardklassen.

Arizona har en kontrakt gældende de næste 15 år, der betyder, at holdet kan bruge Gila River Arena i Glendale - en forstad til Phoenix, men den kontrakt vil kommunen nu rive i stykker.

Klubben får årligt 100 millioner kroner af kommunen for at bruge og vedligeholde arenaen, og det er sidstnævnte aspekt, der er omdrejningspunkt i tvisten.

Kommunen påstår, at de 100 millioner ikke bruges på vedligehold, men derimod på at lukke regnskabshuller i klubben, og det er et kontraktbrud.

Men Arizona Coyotes er uenige. Klubben har nu stævnet kommunen.

- Arizona Coyotes har reageret for at forsvare sine rettigheder og for at vise sit fortsatte engagement over for de fantastiske fans ved at søge at få stoppet Glendale kommunes ugyldige angreb og ulovlige forsøg på at ulovliggøre Coyotes' gyldige og juridisk bindende kontrakt.

Sådan skriver klubben i en meddelelse på sin hjemmeside.

Skulle tvisten ikke blive løst, truer Arizona med at kræve en erstatning på 200 millioner dollar (godt 1,3 milliarder kroner) af kommunen.

/ritzau/