Mild vinteruge i vente: Men tirsdag kan der falde tøsne

Den kommende uge byder generelt på temperaturer på omkring fem grader med både regn og solskin til følge, men der kan også komme en snært af vintervejr, lyder prognoserne fra DMI.

- Det generelle billede er, at det bliver mildt og ustadigt, men tirsdag bliver der lige et lille indslag af noget vinterligt, siger vagtchef Thyge Rasmussen fra DMI.

Mandags-vejret deler Danmark op i to. I den nordvestlige del af landet bliver det skyet, og der kommer regn i løbet af eftermiddagen, mens det stort set bliver tørvejr i den sydøstlige del af Danmark. Men det betyder også, at morgentrafikanterne skal passe på.

- Der er risiko for, at vi kan få vejtemperaturer på omkring frysepunktet i den sydøstlige del af landet, så der er risiko for glatte veje, forklarer Thyge Rasmussen.

Tirsdag bliver der byttet om på vejret i Danmark. Mod nordvest bliver det mere tørt med kig til solen, mens den sydøstlige del kan få lidt vintervejr.

- Der kommer nedbør om formiddagen. Det kan godt falde som slud eller tøsne, siger vagtchefen.

Onsdag og torsdag vender det milde vejr igen tilbage. Begge dage byder på både solskin og byger i det meste landet, mens temperaturerne ligger på omkring fem grader om dagen og ned til omkring frysepunktet om natten.

Mens fredagen overvejende bliver tør, bevæger der sig natten til lørdag et regnvejr ind over landet.

- Regnvejret fortsætter lørdag, og det bliver meget blæsende med op til hård kuling. Men det er meget mild luft - helt op til omkring 10 grader, siger Thyge Rasmussen.

Ugen ser ifølge de foreløbige prognoser ud til at slutte af med en pæn februardag med aftagende vind og solskin, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip