Militæret i Libyen: Parlamentet er opløst

Efter søndagens angreb mod parlamentet i Libyens hovedstad, Tripoli, er parlamentet sent søndag aften angiveligt blevet opløst.

- Vi, medlemmer af hæren og de revolutionære, annoncerer, at parlamentet er opløst, siger Mokhtar Fernana, en oberst, der hævder at tale på vegne af Libyens hær, ifølge AFP.

Udmeldingen kommer efter, at soldater fra den tidligere general Khalifa Haftars selvudnævnte "Libyens Nationale Hær" siger, at de står bag angrebet på parlamentet.

Gruppen kræver nu, at parlamentet standser alt arbejde og overgiver magten til et organ, der skal udarbejde en ny forfatning. Samtidig nægter gruppen ifølge Reuters at anerkende den nyudnævnte premierminister Ahmed Maiteeq.

Libyen har været plaget af uro siden oprøret, der væltede Muammar Gaddafi i 2011 under massiv støtte fra en vestlig alliance med deltagelse af blandt andet danske kampfly.

Myndighederne i Libyen har svært ved at genetablere kontrollen i det nordafrikanske land, der er plaget af store interne magtkampe, og overgangsregeringen har flere gange truet med at gå af, hvis ikke den får videre magtbeføjelser.

Efter næsten to måneder uden en fungerende regering har Libyens nye premierminister, Ahmed Maiteeq, ifølge Reuters dannet en regering før søndagens uroligheder ventede på parlamentarisk godkendelse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip