Militante angriber Pakistans travleste lufthavn

Bevæbnede militante angreb søndag aften en af Pakistans travleste lufthavne i den sydlige by Karachi. I alt meldes mindst 21 personer dræbt.

En talsmand for Pakistans hær oplyser natten til mandag dansk tid, at situationen efter seks timers uro er under kontrol. Området i lufthavnen betegnes som "ryddet".

Gerningsmændene dræbte mindst 11 personer, og hæren og sikkerhedsstyrker blev tilkaldt for at afværge angrebet. Myndighederne oplyser, at alle 10 militante, der deltog i angrebet, er blevet dræbt.

- Opdatering: Området er ryddet. Ingen skade på fly, flammer på billeder stammer fra en bygning og er slukket. Alle væsentlige aktiver intakte, skriver Asim Bajwa, talsmand for militæret, på Twitter.

De militante - bevæbnet med automatiske våben og granater - formodes at have benyttet to forskellige indgange i lufthavnen, og flere af dem menes at have båret selvmordsvest. I alt blev der hørt to store brag under angrebet.

Seemi Jamali, der er læge på Jinnah Hospital tæt på lufthavnen, bekræfter, at 11 lig er blevet bragt til hospitalet.

Han tilføjer, at ni af de dræbte var sikkerhedsvagter i lufthavnen, mens de sidste to var civile. 21 andre sårede er desuden blevet bragt til hospitalet.

Et øjenvidne fortæller, at de bevæbnede mænd gik til angreb på sikkerhedsvagterne.

- Jeg hørte skud, og derefter så jeg, at terroristerne skød mod sikkerhedsvagterne. Jeg ved ikke meget mere end det. Jeg takker Gud for, at jeg er i live - det var virkelig uhyggeligt, siger Sarmad Hussain, der slap væk fra angrebet uden fysiske mén.

Ingen har endnu taget ansvaret for søndagens angreb, og motivet er ukendt. Men Taliban-bevægelsen har de seneste år udført en række lignende angreb i Pakistan, som har kostet tusindvis af mennesker livet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip