Militante egyptere sværger troskab til Islamisk Stat

Den mest aktive militante bevægelse i Egypten har svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Det fremgår af en meddelelse fra Ansar Bayt al-Maqdis, som især har skabt uro på Sinai-halvøen i Egypten.

Ansar Bayt al-Maqdis har tidligere meddelt, at gruppen har søgt inspiration hos IS, der har taget kontrollen over store områder i både Irak og Syrien, og som i øjeblikket bekæmpes af en international koalition bestående af blandt andet Danmark.

- Efter at have rådført os hos Gud har vi besluttet at sværge troskab til Abu Bakr al-Baghdadi, muslimernes kalif i Syrien og Irak og i andre lande, hedder det i meddelelsen.

Abu Bakr al-Baghdadi er leder af IS og betegnes som kaliffen - en lovlig arvtager efter profeten Mohammed.

Egyptiske sikkerhedsstyrker står over for en enorm udfordring med jihadister, der allerede har dræbt hundredvis af soldater og politifolk, siden militæret væltede præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab sidste år. Det skete efter massive protester imod Mursis styre.

I sidste uge indførte regeringen i landet tre måneders undtagelsestilstand i dele af det nordlige Sinai efter en række angreb, der kostede mindst 33 sikkerhedsfolk livet. Angrebene er nogle af de værste, siden Mursi mistede magten.

Ingen gruppe har taget ansvar for det, der skete, men Ansar Bayt al-Maqdis har tidligere stået bag lignende angreb.

Flere end 1400 af Mohamed Mursis tilhængere er blevet dræbt, siden han blev afsat.

Tusindvis af personer er blevet fængslet i kølvandet af Mursis afgang - heriblandt Mursi selv og en lang række fremtrædende personer fra Det Muslimske Broderskab. Flere end 200 af dem er blevet dømt til døden ved en række retssager.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip