Militante stormer kontrolposter på Sinai: Syv er dræbt

Militante bevæbnet med panserværnsraketter har torsdag morgen stormet flere militære kontrolposter på den egyptiske halvø Sinai.

15 soldater og to civile er dræbt, oplyser hospitalskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ingen har taget skylden for angrebene, men grupper med forbindelse til Islamisk Stat, som hærger i Irak og Syrien, har tidligere udført blodige angreb på Sinai.

Egyptiske myndigheder har i årevis haft problemer med at kontrollere det store ørkenområde, hvor lovløse bander jævnligt tager gidsler og angriber militæret.

De islamistiske grupper har dræbt hundredvis af soldater og politibetjente, siden militæret i sommeren 2013 fjernede den folkevalgte præsident Mohamed Mursi fra magten.

Mursis sortie førte til nye oprør i det folkerige nordafrikanske land, og Sinai er et af de sværeste områder at kontrollere for de egyptiske sikkerhedsstyrker.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, der i 2013 som daværende general stod i spidsen for kuppet mod Mursi, peger på Libyen som en af Egyptens helt store sikkerhedspolitiske udfordringer.

Militante islamister har frit spil i Libyen, der er hærget af vold mellem rivaliserende grupperinger, efter en vestlig koalition i 2011 bidrog til at bombe landets daværende ledelse fra magten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip