Miljøministeren: Gudenåen er Danmarks stolthed

Skrevet af Redaktionen

11 år siden

|

01/02/2013

Dagens topnyheder

- Gudenåen er hele Danmarks stolthed! Den har skabt velstand og smukke naturoplevelser i jeres område, og jeg synes, det er et utroligt godt og spændende tiltag, at I nu har sat jer i spidsen for at dele den med andre, lade turisterne opleve mulighederne og derigennem skabe nye arbejdspladser, siger Ida Auken.

200 planlæggere, fagfolk og ildsjæle med Gudenåen som fællesnævner var mødt op på Papirfabrikken i Silkeborg for at diskutere, hvordan man bedst trækker turister til åen og samtidig sikrer en bæredygtig udvikling af Gudenå-området.

- Konferencen er resultatet af et helt enestående samarbejde, hvor alle turistorganisationerne og kommunerne langs Gudenåen sammen med projektet OplevGudenaa og andre parter sidder ved samme bord med det samme mål. Attraktive oplevelser med natur og kultur kræver, at naturen er til stede og tilgængelig og at mulighederne markedsføres. Dét mål arbejder vi sammen om i Gudenå samarbejdet, siger Anne-Mette Knattrup, formand for VisitGudenaa.

I løbet af konferencen fik lystfiskere, naturfredere, politikere, natur- og kulturformidlere, campingpladsejere, lokale græsrødder og mange andre sammen en masse nye idéer til nye oplevelsestilbud for turister og nye faciliteter i naturen.

- Det er fantastisk, at det lykkedes at samle så mange engagerede Gudenå-entusiaster. Alle har bidraget med deres viden og kendskab til Gudenå-området, og det har kastet en række spændende idéer af sig, som vi i fællesskab vil arbejde videre med, siger Anne Neergaard (A), ny formand for Gudenåkomitéen og politisk repræsentant fra Favrskov Kommune.

Blandt andet bød deltagerne kreativt ind med idéer til StoreGudenaaDag den 17.august.

Her vil værterne bag konferencen, med OplevGudenaa i spidsen, byde velkommen til en dag ved Gudenåen fyldt med oplevelser for beboere og besøgende  under overskriften: Danmarks længste oplevelse.