Miltbrand fra USA er nået ud til mindst 51 laboratorier

Flere laboratorier end hidtil antaget har modtaget farlig post fra USA i form af forsendelser med aktive prøver af den dødelige sygdom miltbrand.

Det oplyser USA's forsvarsministerium, Pentagon.

Miltbrandprøverne er sendt til 51 laboratorier i 17 forskellige amerikanske delstater samt til Sydkorea, Australien og Canada. Antallet kan stige, tilføjer Pentagon.

Der er dog ikke meldinger om, at nogen er blevet smittet med sygdommen, eller at prøverne på anden måde skulle udgøre en fare for offentligheden, oplyser myndighederne.

I sidste uge kom det frem, at ti laboratorieprøver med aktiv miltbrand er blevet sendt fra USA's militær til private foretagender og baser i udlandet ved et uheld.

Miltbrand er en yderst dødelig sygdom, som spredes via bakteriesporer. Det har været anvendt som led i biovåbenprogrammer i USA og andre steder.

Det er et af forsvarets laboratorier i delstaten Utah, som "uforvarende" har overført prøverne bestående af aktive miltbrandbakterier.

Amerikanske myndigheder har tidligere bedt mindst fire personer om at tage såkaldt forebyggende skridt for at forhindre miltbrandsmitte.

Det er ikke oplyst, hvad det specifikt indebærer, men der kan være tale om personer, der er i fare for at være smittet kan få en miltbrandvaccine, antibiotika eller begge dele.

Det var meningen, at prøverne, der er blevet sendt fra marts 2014 til april 2015, skulle være inaktive.

/ritzau/Reuters

.

Dagens Gossip