Min søn går i kjole og det er OK med mig

Amerikanske Seth Menachem beskriver sig selv som forfatter, far og skuespiller.

I et blogindlæg for Huffington Post er han især de to første.

Her fortæller han om sin to-årige søn, Asher, som foretrækker at gå i kjole. Og om, hvordan man som far forholder sig til det.

LÆS OGSÅ: En tyksaks bekendelser: Rullefald og research, research, research

Hver morgen, når Seths fire-årige datter, Sydney, vil vælge tøj, ender hun sædvanligvis med at hive en kjole frem af skabet. Faren forsøger for variationens skyld at lokke hende i et par shorts, men datteren er stædig. Og faren synes, hun fortjener friheden i selv at vælge sit tøj, hvis hun vil.

Når turen kommer til sønnen Asher, er scenariet bemærkelsesværdigt meget det samme. Seth vælger et  par shorts og en t-shirt til den to-årige, der ikke selv kan tage tøj på. Men han har fundet ud af at tage tøjet af, og det gør han, hvis det er drengetøj.

LÆS OGSÅ: Mors åbne brev efter forfærdelig Bakken-tur: Du gjorde min søn fortræd

- For det meste hiver han tøjet af igen og råber “kjole!” igen og igen. Så kravler han op på en stol og hiver fat i en af Sydneys kjoler. “Den her”, siger han.

Sådan fortæller Seth Menachem om morgen-scenen i hjemmet, hvor den afsluttende akt oftest bliver, at lille Asher tilfreds valser af sted klædt som en Disney-prinsesse eller iført en nydelig lille sommerkjole med spaghettistropper.

- Trækker man hele det sociale aspekt ud af ligningen, så ser han altså godt ud i kjole. Og på en brandvarm sommerdag i Los Angeles er det sikkert også det mest praktiske valg, skriver Seth Menachem.

Der var engang, hvor småbørnsfaren godt kunne blive flov over sin lille søns tøjvalg. Men det var ikke, som man måske kunne tro, fordi han syntes, det var mærkeligt, at Asher gik i kjole.

Det var, fordi han var bange for, at folk skulle tro, han selv havde valgt at iføre sønnen en kjole.

LÆS OGSÅ: Bundærlig mor bekender: Hvis jeg havde vidst, hvordan det var at få børn…

Som om, han brugte sin søn som et middel til at bryde med en social norm.

Vil du gerne have, at han bliver bøsse?

For nylig skulle den lille familie til en fødselsdagsfest hos en vens datter. For en gangs skyld orkede faren ikke rigtigt at troppe op med en søn i dametøj.

Han vidste, at det ville afføde en hel masse kommentarer og domme til lige netop dén fest.

Men lille Asher havde for alvor taget den stædige mine på den morgen. Han gik helt i koma over at blive nægtet at iføre sig sin yndlingskjole.

- Pludselig gik det op for mig, at jeg kæmpede for noget, jeg ikke troede på. Jeg fik mit barn til at blive ked af det over noget, han ikke burde skamme sig over. Så jeg stoppede. Jeg gav ham et knus og sagde undskyld. Og så gav jeg ham den lilla prinsessekjole og hans søsters glitrende ballerinasko på.

LÆS OGSÅ: Kvinde talte ondt om autistisk dreng i Legoland: Se morens geniale svar

Som forventet regnede kommentarerne ned over faren til børnefødselsdagen.

- Synes du selv, det der er sjovt?

- Der er børn til stede. Vil du have, de skal se det?

- Vil du gerne have, at han bliver bøsse?

Men Seth Menachem bevarede roen.

- Jeg forklarede dem, så godt jeg kunne, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem ‘cross-dressing’ og det at være bøsse. Og hvis han er bøsse, er det ikke på grund af noget, jeg har gjort. Så er det fordi, han er bøsse. Og måske er det en fase. Og måske er det ikke. Men uanset hvad, vil jeg ikke have, han senere skal føle, at han ikke kunne udtrykke sig selv, fordi hans forældre ikke støttede ham, skriver faren.

LÆS OGSÅ: Far bekender: 11 ting min søn skal vide om ægteskab

Nogle forstod. Andre, fanget af enten religion eller uvidenhed, gloede vantro på far og søn.

For nylig trak Seth Menachem selv i pigetøj på kraftig opfordring fra sine to børn.

- Nej, sagde han først til børnene.

- Så griner folk af mig.

Men ungerne var så insisterende, at han endte med at finde konens mest elastiske kjole frem i skabet, trække i den, og gå en tur rundt i nabolaget med sin søn og sin datter, også begge iført kjoler.

LÆS OGSÅ: Grædende mor fik stjålet billeder af afdød søn: Se, hvad hun så gjorde

- Den fornøjelse, mine børn havde ved at se deres far forlade sin tryghedszone, trumfede den ydmygelse, jeg følte, skriver Seth Menachem.

Se billeder af den glade familie her:

 

Dagens Gossip