Mindre vold og færre rapserier på fredelig festival

Det har været et forholdsvist afslappet job at være politibetjent på Roskilde Festival i denne omgang.

Sent søndag eftermiddag, hvor en del gæster allerede havde forladt området omkring Dyrskuepladsen, kunne politiets pressetalsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, Simon Schwaner, gøre status over en "rolig festival".

- Det er gået rigtig godt. Vi har haft ganske få voldsepisoder og væsentligt færre tyverier end de foregående år, og det er vi rigtigt godt tilfredse med, siger han.

Mange steder på festivalområdet er det faktisk lykkedes at halvere antallet af anmeldte tyverier, og det kan der være flere grunde til.

Ud over sammen med festivalledelsen at minde folk om at passe på deres ting, har politiet også ført en målrettet indsats mod organiserede tyvebander, som man har forsøgt at skræmme væk Tallene tyder på, at det er lykkedes.

- Hvis de har lavet noget, har vi i det omfang, som det har været muligt, sendt dem ud af landet, puttet dem i fængsel eller givet dem en bøde. Og vi har ikke set ret mange af dem igen de seneste par dage, så det er muligvis lykkedes at skræmme dem væk.

- Festivalen har også været udsolgt i længere tid, og det har betydet, at tyvene har haft sværere ved at komme ind på pladsen. Alene det har måske været med til at holde nogle af de uønskede gæster væk, siger Simon Schwaner.

Til gengæld har der været en stigning i antallet af overtrædelser af loven om euforiserende stoffer.

- Vi har haft lidt flere sager end sidste år, og måske har det netop også haft indflydelse, at der har været mindre vold og tyverier at tage sig af. Det har jo givet bedre tid til at patruljere, siger han.

Politiet har været til stede med både uniformerede og civile betjente på festivalen og har også haft narkohunde med til at opsnuse eventuelle stoffer.

Antallet af voldtægtsanmeldelser har også været begrænset i denne omgang. Kun to af slagsen er det blevet til.

/ritzau/

 

Dagens Gossip