Mindst 100 meldes dræbt af Boko Haram i Nigeria

Mindst 100 mennesker er blevet dræbt af militante fra Boko Haram i og omkring byen Baga i Nigeria, siger lederen af distriktet til Reuters.

Under angrebene, der skete i weekenden, blev mindst 16 byer og landsbyer brændt ned i det nordøstlige Nigeria, siger lokale embedsmænd til AFP.

- De brændte 16 byer og landsbyer ned til grunden - deriblandt Baga, Dorn-Baga, Mile 4, Mile 3, Kauyen Kuros og Bunduram, siger Musa Bukar, som leder lokalregeringen i Kukawa i delstaten Borno.

Abubakar Gamandi, som leder fiskernes fagbevægelse i Borno, bekræfter angrebene. Han siger, hundredvis af mennesker, der forsøgte at flygte, blev fanget på øer i Tchad Søen.

Det militante islamistiske Boko Haram, der kæmper for en islamistisk stat i det nordlige Nigeria, har jævnligt angrebet både kirker og skoler. Gruppen er imod uddannelse og bøger.

Boko Haram holder fortsat flere end 200 skolepiger, som blev bortført i april sidste år, i fangenskab.

Nigerianske soldater i frontlinjen har gentagne gange klaget over mangel på våben og andre fornødenheder, som der er brug for i kampen mod den sunnimuslimske jihadistgruppe, der har dræbt tusindvis af mennesker i et utal af angreb siden 2009.

Den islamistiske gruppes oprør i Nigeria har kostet flere end 13.000 mennesker livet.

Det manglende udstyr har fået flere soldater til at nægte at deltage i kampene. Angrebene ventes at blive optrappet forud for Nigerias parlamentsvalg i februar 2015.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip