Mindst 100 meldes dræbt af Boko Haram i Nigeria

Skrevet af admin

08/01/2015

Dagens topnyheder

Mindst 100 mennesker er blevet dræbt af militante fra Boko Haram i og omkring byen Baga i Nigeria, siger lederen af distriktet til Reuters.

Under angrebene, der skete i weekenden, blev mindst 16 byer og landsbyer brændt ned i det nordøstlige Nigeria, siger lokale embedsmænd til AFP.

- De brændte 16 byer og landsbyer ned til grunden - deriblandt Baga, Dorn-Baga, Mile 4, Mile 3, Kauyen Kuros og Bunduram, siger Musa Bukar, som leder lokalregeringen i Kukawa i delstaten Borno.

Abubakar Gamandi, som leder fiskernes fagbevægelse i Borno, bekræfter angrebene. Han siger, hundredvis af mennesker, der forsøgte at flygte, blev fanget på øer i Tchad Søen.

Det militante islamistiske Boko Haram, der kæmper for en islamistisk stat i det nordlige Nigeria, har jævnligt angrebet både kirker og skoler. Gruppen er imod uddannelse og bøger.

Boko Haram holder fortsat flere end 200 skolepiger, som blev bortført i april sidste år, i fangenskab.

Nigerianske soldater i frontlinjen har gentagne gange klaget over mangel på våben og andre fornødenheder, som der er brug for i kampen mod den sunnimuslimske jihadistgruppe, der har dræbt tusindvis af mennesker i et utal af angreb siden 2009.

Den islamistiske gruppes oprør i Nigeria har kostet flere end 13.000 mennesker livet.

Det manglende udstyr har fået flere soldater til at nægte at deltage i kampene. Angrebene ventes at blive optrappet forud for Nigerias parlamentsvalg i februar 2015.

/ritzau/AFP