Mindst 11 dræbt i nyt bygningskollaps i Indien

Redningsarbejdere kæmper for at redde indespærrede folk ud fra ruinerne af en boligblok, der styrtede sammen i byen Chennai i Indien.

Mindst 11 blev dræbt, da bygningen styrtede sammen lørdag, og over 100 mennesker frygtes at være indespærret i ruinerne af boligblokken, der var ved at blive bygget.

- Dette vil blive en meget omfattende redningsaktion. Vi vil ikke få overblik over antallet af omkomne, før vi får arbejdet os frem til den første etage, siger Vijay Shekar, som leder redningsarbejdet. Han siger, at det vil tage flere dage.

Boligblokken, som var ved at blive opført, braste sammen, da bygningsarbejderne var samlet på første sal, da de skulle have udbetalt løn. Samtidig regnede det kraftigt, og flere arbejdere gik ind i bygningen for at få ly fra vejret.

Redningsmandskabet siger, at 28 personer søndag var reddet ud af ruinerne af den 12 etager høje bygning. 20 af dem er bragt til et hospital.

Politiet har anholdt flere personer, blandt andet bygherren og flere bygningsingeniører.

Lørdag braste også et lejlighedsbyggeri sammen i den indiske hovedstad New Delhi, hvorved mindst 10 personer blev dræbt. Blandt de omkomne er mindst fem børn. Bygningen, som kollapsede, var længe blevet betegnet som faldefærdig.

– Det var en 40 år gammel bygning. De har bygget etage efter etage, som var ulovlige, siger Rajesh Bhatia, en højtstående tjenestemand i bydelsadministrationen, til fjernsynskanalen NDTV.

Det sker forholdsvist ofte, at bygninger styrter sammen i Indien. Tidligere i denne måned styrtede en boligblok sammen i delstaten Goa i den vestlige del af landet, hvor flere end 15 personer omkom.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip