Mindst 1273 mennesker er dræbt i Irak i oktober

Voldelige sammenstød i Irak har dræbt mindst 1273 personer i løbet af oktober. Det viser nye tal fra FN. Den irakiske regering opgiver dog et noget højere tal.

Mindst 856 civile og 417 sikkerhedsstyrker er døde og flere end 2000 er såret ifølge FN's bistandsmission i Irak, Unami.

Til sammenligning blev mindst 1119 dræbt i september måned, oplyser Unami.

Ifølge tal fra det irakiske sundhedsministerium, indenrigsministerium og forsvarsministerium er antallet af dræbte personer i oktober til gengæld oppe på 1725, og mere end 2300 er såret.

- Jeg udtrykker min dybeste vrede over de fortsatte bortførelser og drab af snesevis af mennesker fra alle samfundslag, etniciteter og religioner i den irakiske befolkning, siger FN's udsendte i Irak Nickolaj Mladenov.

Unami-tallene inkluderer ikke de faldne og sårede i den irakiske Anbar-provins vest for Bagdad, hvor Islamisk Stat (IS) de seneste uger har været på fremmarch.

Islamisk Stat har dræbt flere end 300 medlemmer af Albu Nimr-klanen i Irak de seneste dage. Fredag blev 50 klanmedlemmer dræbt, da de flygtede fra IS i Anbar-provinsen, og lørdag blev 85 henrettet som gengæld for modstand mod IS' fremmarch.

Det fortæller klanleder Sheikh Naeem al-Ga'oud lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I den syriske by Kobani, som ligger tæt på den tyrkiske grænse, er mindst 100 jihadister blevet dræbt de seneste dage under hårde kampe ifølge observationsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

IS har i adskillige uger forsøgt at indtage Kobani, der forsvares af en kurdisk milits, som nu ud over forstærkninger af de irakiske kurdere også får hjælp af moderate oprørere fra Den Frie Syriske Hær (FSA).

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip