Mindst 22 er såret under kampe i det østlige Ukraine

Mindst 22 civile og soldater er såret under kampe mellem prorussiske oprørere og ukrainske styrker i det østlige Ukraine, oplyser de to parter fredag.

Borgmesterkontoret i Donetsk, der er den største oprørskontrollerede by, fortæller, at der natten igennem har været granatbeskydning i to af byens kvarterer, der støder op til byens lufthavn.

Lufthavnen er under den ukrainske hærs kontrol.

- Som et resultat af kampene er 15 mennesker blevet såret af fragmenter, nogle mere alvorligt end andre, siger rådhusets pressekontor.

Det fremgik ikke umiddelbart, om de sårede tæller både civile og militsfolk.

En talsmand for den ukrainske hær fortæller, at de prorussiske oprørere har angrebet flere ukrainske stillinger i regionen Lugansk natten til fredag. Der blev skudt med Grad-missiler og mortergranater.

Syv meldes såret, da en sprængladning detonerede, mens de var på patrulje nær landsbyen Sokolnij.

Hærens pressetjeneste oplyser, at de ukrainske soldater stadig har kontrollen over lufthavnen i Donetsk.

- Situationen omkring lufthavnen i Donetsk er fortsat spændt. Dette strategiske sted er under vores kontrol, hedder det.

Ukraine er i gang med at gentænke sin strategi over for de to oprørsprovinser Donetsk og Lugansk, meddelte landets præsident, Petro Porosjenko, tidligere på ugen.

Det sker, efter at oprørerne i de to områder søndag gennemførte deres eget valg, ugen efter at der var parlamentsvalg i Ukraine.

Det har forarget Ukraine og Vesten, at Rusland anerkendte valgene i Donetsk og Lugansk. Det kan udløse flere sanktioner fra USA og EU mod Rusland for at modarbejde en fredelig løsning på konflikten i Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip