Mindst 23 militante dræbt i Pakistan

Mindst 23 militante og syv civile er blevet dræbt i weekenden i det nordvestlige Pakistan under angreb på oprørsbaser, oplyser de pakistanske myndigheder.

Et pakistansk krigsfly angreb fem af oprørernes skjulesteder i Shawal-området i Nordwaziristan, hedder det i en erklæring fra militæret.

- Ved præcisionsbombeangreb blev fem af oprørernes skjulesteder ødelagt. 15 terrorister blev dræbt. En amerikansk drone har samtidig dræbt to militante i landsbyen Karzai Pal i Sydwaziristan, oplyses det.

Ved et angreb, der fandt sted lørdag, blev seks militante dræbt, da de angreb en kontrolpost i Khyber-distriktet tæt på Afghanistan.

Pakistans militær har siden juni intensiveret kampen mod Taliban og andre militante i stammeområderne. Hærens kampvogne, artilleri samt landstyrker og luftvåbnet blev i sommer sat ind i en operation i Nordwaziristan vendt mod udenlandske og lokale "terrorister".

Regeringen udtalte i den forbindelse, at mellem 25.000 og 30.000 soldater ville blive indsat i operationen mod oprørerne.

Over 1000 militante og 86 soldater er blevet dræbt indtil nu, viser tal fra det pakistanske militær.

Det er forbudt for pressen at færdes i området, og der findes ingen uafhængige oplysninger om antallet af dræbte.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip