Mindst 23 militante dræbt i Pakistan

Mindst 23 militante og syv civile er blevet dræbt i weekenden i det nordvestlige Pakistan under angreb på oprørsbaser, oplyser de pakistanske myndigheder.

Et pakistansk krigsfly angreb fem af oprørernes skjulesteder i Shawal-området i Nordwaziristan, hedder det i en erklæring fra militæret.

- Ved præcisionsbombeangreb blev fem af oprørernes skjulesteder ødelagt. 15 terrorister blev dræbt. En amerikansk drone har samtidig dræbt to militante i landsbyen Karzai Pal i Sydwaziristan, oplyses det.

Ved et angreb, der fandt sted lørdag, blev seks militante dræbt, da de angreb en kontrolpost i Khyber-distriktet tæt på Afghanistan.

Pakistans militær har siden juni intensiveret kampen mod Taliban og andre militante i stammeområderne. Hærens kampvogne, artilleri samt landstyrker og luftvåbnet blev i sommer sat ind i en operation i Nordwaziristan vendt mod udenlandske og lokale "terrorister".

Regeringen udtalte i den forbindelse, at mellem 25.000 og 30.000 soldater ville blive indsat i operationen mod oprørerne.

Over 1000 militante og 86 soldater er blevet dræbt indtil nu, viser tal fra det pakistanske militær.

Det er forbudt for pressen at færdes i området, og der findes ingen uafhængige oplysninger om antallet af dræbte.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip