Mindst 56 civile er dræbt ved flyangreb i Syrien

11 børn er blandt mindst 56 civile, som fejlagtigt blev dræbt uden for en syrisk landsby i Alepp-provinsen ved bombeangreb fra fly i den USA-ledede koalition. Landsbyen er besat af Islamisk Stat.

Langt flere civile er blevet såret, nogle af dem alvorligt, ved flyangrebet, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som ligger i Storbritannien.

- Beboerne flygtede fra landsbyen Al-Tukhar i Aleppo-provinsen, da de blev ramt, siger Observatoriets direktør, Rami Abdel Rahman.

Angrebene ramte ifølge ham de forkerte, fordi de civile blev forvekslet med IS-soldater.

Observatoriet, som anvender et net af kilder i Syrien, oplyser, at man identificerer, hvilke fly der har angrebet, efter deres flytype, lokalitet, flyvemønstre og ammunition.

Den USA-ledede koalition har umiddelbart ingen kommentar til angrebet, men lover at granske rapporterne.

Al-Tukhar ligger 14 kilometer nord for byen Manbij, som er et nøglepunkt for IS i Aleppo provinsen.

Sidst i juni brød den Syrisk Demokratiske Styrke, SDS, som er en koalition af kurdiske og arabiske soldater med støtte fra USA's koalition, igennem til Manbijs vestlige bydele.

Deres fremrykning er blevet forsinket af landminer, som jihadisterne har placeret, ligesom de har udført selvmordsangreb imod SDS.

Mandag rapporterede observatoriet, at mindst 21 civile blev dræbt ved koalitionens angreb på byerne Al-Tukhar and Manbij.

I Syriens borgerkrig er over 280.000 mennesker omkommet, mens millioner er blevet fordrevne, siden krigen begyndte i 2011, da Anwar al-Assads regime brutalt slog ned på demonstranter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip