Mindst 60 dræbt i angreb på irakisk fangetransport

admin

|

24/07/2014

Dagens topnyheder

Der er både fanger og politibetjente blandt de dræbte efter et blodigt angreb mod en fangetransport i Irak.

Fangetransporten var på vej fra et fængsel nord for hovedstaden Bagdad med en række fanger, der skulle overføres til et andet fængsel, da den blev angrebet af bevæbnede mænd.

Angrebet blev indledt, da fangetransporten først blev ramt af vejsidebomber, og derefter blev stormet af en gruppe bevæbnede mænd. Irakiske sikkerhedsstyrker besvarede angrebet, der blev efterfulgt af en skudveksling mellem styrkerne og angriberne.

Myndighederne oplyser, at cirka 50 indsatte blev dræbt - de fleste har dog så svære forbrændinger, at det ikke umiddelbart er muligt at identificere dem. Mange af de indsatte var fængslet for terrorisme.

Der er endnu ingen, der har påtaget sig skylden for angrebet.

Angrebet kommer næsten et år efter et andet stort angreb mod to irakiske fængsler, der angiveligt betød, at mere end 500 fanger slap fri.

De irakiske myndigheder hævede dengang, at sikkerhedsstyrker fik slået angrebet tilbage, før nogen indsatte nåede at slippe fri, men ifølge indlæg på Twitter, tilsyneladende fra jihadister, lykkedes det for mange fanger at flygte fra de to fængsler.

Og det var ikke kun militante islamister, som har en anden udlægning end den officielle. Indbyggere i byen Fallujah vest for Bagdad fortalte kort efter, at de havde kendskab til indsatte slægtninge, som slap ud af fængslerne under angrebene.

/ritzau/AFP