Mindst 91 dræbt under panik ved indisk tempel

Skrevet af admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Over 90 mennesker blev dræbt, da der søndag opstod panik på en bro over en flod ved et hinduistisk tempel i Indien, oplyser myndighederne i den centrale delstat Madhya Pradesh.

- Mindst 91 mennesker er blevet dræbt, og der er yderligere 10, hvis tilstand er kritisk, siger den lokale politiinspektør, D.K. Arya, i Datia-distriktet i delstaten.

Snesevis af mennesker blev kvæstet.

Der var samlet en folkemængde på titusinder ved Ratangarh-templet, da der udbrød panik på grund af falske rygter om, at broen over floden ikke kunne holde, fordi den skulle være blevet ramt af et tungt køretøj midt på dagen.

- Det hed sig, at en traktor var kørt ind i broen, og at den kunne styrte sammen, siger Arya og tilføjer:

Mange menes at være faldet i floden fra broen.

Politiet anslår, at omkring 2000 mennesker var på broen, da der udbrød panik.

Op mod 400.000 deltog i hindu-festen i templet i Datia-distriktet, som ligger 350 kilometer nord for delstatens hovedstad, Bhopal.

Øjenvidner siger, at situationen blev forværret, da politifolk trak kniplerne og begyndte at slå på panikslagne mennesker.

- Politiet fik mange til at springe ud fra broen. De forværrede situationen meget, siger den 28-årige Manoj Sharma fra en nærliggende landsby.

Hindu-festdage er berygtede for dødelige panikløb, og alene inden for det seneste år er snesevis blevet dræbt ved tre lignende tragedier.

I 2008 blev over 220 mennesker dræbt, da der opstod panik i hindu-templet Chamunda Devi Hindu i Jodhpur's berømte fort Mehrangarh.

/ritzau/DPA