Mindst fem såret i nyt skyderi i Israel

En israelsk soldat er dræbt og 11 personer såret i byen Beersheba i det sydlige Israel, efter at en palæstinensisk mand åbnede ild ved byens busstation.

Flere af de sårede er israelske politifolk, og mindst to af ofrene meldes i kritisk tilstand.

Det er et af de mest alvorlige palæstinensiske angreb mod israelere i den voldsbølge, der har præget Israel og de palæstinensiske områder i de seneste uger.

Efter en skudveksling inde på busstationen dræbte de israelske sikkerhedsstyrker den palæstinensiske gerningsmand, siger israelsk politi.

Israelske medier skriver, at det drejer sig om en palæstinensisk mand fra Shuafat, der ligger i udkanten af Jerusalem. Oprindeligt var der meldinger om, at to mænd stod bag angrebet, men israelsk politi sagde senere, at der formentlig kun var en enkelt.

Den palæstinensiske mand formåede at trænge ind på busstationen på trods af, at der er sikkerhedsvagter ved indgangen.

Her trak han en pistol frem og dræbte en soldat, hvorpå han tog soldatens gevær og rettede det mod andre mennesker i busterminalen.

Siden 1. oktober, hvor angrebene begyndte, er 42 palæstinensere og otte israelere dræbt. Blandt de dræbte er flere af de palæstinensiske gerningsmænd, der har foretaget knivangreb og derpå er blevet skudt ned af israelsk politi eller militær.

De israelske ofre er fortrinsvist blevet dræbt i tilsyneladende tilfældige angreb på gaden eller om bord på busser.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip