Minister: Frankrig opretholder højeste alarmberedskab

Frankrig opretholder det højest mulige sikkerhedsniveau i Paris og omegn, siger indenrigsminister Bernard Cazeneuve lørdag i kølvandet på tre dages terror, der har kostet 17 mennesker livet.

- Vi ønsker at opretholde et højt mobiliseringsniveau og høj årvågenhed, siger Cazeneuve til journalister efter et krisemøde i Élyséepalæet med den franske præsident François Hollande.

Der vil blive indført særlige sikkerhedsforanstaltninger forud for den march, som en række stats- og regeringsledere fra hele Europa og omkring en million mennesker ventes at deltage i søndag i Paris.

Fra dansk side deltager statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), forsvarsminister Nicolai Wammen (S) samt justitsminister Mette Frederiksen (S).

Frankrig vælger at bibeholde det høje sikkerhedsniveau, også selvom de to gerningsmænd fra angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo fredag blev skudt og dræbt af politiet.

Det skyldes blandt andet, at kæresten til den tredje mand, som fredag holdt flere personer som gidsler i et jødisk supermarked i Paris, stadig er på fri fod. Den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene menes at være bevæbnet og farlig.

Gidseltageren selv blev som de to andre dræbt af politiet fredag.

Det franske indenrigsministerium har meddelt, at det op til marchen søndag ville sende yderligere 500 soldater til Paris og omegn, hvorved antallet af soldater tilstede kommer op på 1350.

Allerede lørdag er flere end 200.000 mennesker gået på gaden i flere franske byer i respekt for de i alt 17 dræbte personer.

Omkring 80.000 samledes i Toulouse, 40.000 i den sydøstlige by Pau, 30.000 i Nantes og omkring 23.000 i den sydøstlige by Nice. Også i Orleans og Besancon er omkring 20.000 gået på gaden ifølge reportere på stedet fra nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip