Minister: Håndsrækning til hjemløse efter stormen Bodil

Regeringen er klar med en længe ventet håndsrækning til de boligejere, der er blevet ramt af stormen Bodil, og som følge deraf har været nødt til at flytte, fordi deres boliger er blevet ubeboelige.

Dermed slipper en række danskere for at gribe til egen lomme.

Den nuværende stormflodsordning dækker ikke omkostninger til genhusning, og derfor fremsætter regeringen et lovforslag, der skal omfatte "rimelige omkostninger til genhusning, opmagasinering og fraflytning".

Det skriver Erhvervs- og Vækstministeriet på dets hjemmeside.

- Med forslaget vil vi give de familier, der stadig slås med følgerne af stormfloden, mulighed for at få dækket rimelige udgifter op til 12.000 kroner om måneden til genhusning, opmagasinering og flytning.

- Det giver en konkret håndsrækning til de familier, der er hårdest ramt af stormfloden, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Hidtil har der ikke været hjælp at hente i den offentlige stormflodsordning. Den nye ordning skal dække helårsboliger og sommerhuse, der anvendes som helårsboliger.

Ministeren fremsætter så hurtigt som muligt derfor et lovforslag, der skal sikre erstatning til de boligejere, der bliver ramt.

Det forventes, at ordningen vil dække udgifter til længerevarende genhusning efter den første måned.

Og det glæder de danske forsikringsselskaber, siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension:

- Lovforslaget kan først vedtages i begyndelsen af det nye år. Men en række forsikringsselskaber har givet positivt tilsagn om – indtil loven er vedtaget - at yde akut hjælp til boligejere, der lige nu er hjemløse på grund af stormfloden efter Bodil.

Regeringen forventes at fremsætte lovforslaget i starten af det nye år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip