Minister: Kontanthjælpskrav er en hjælp til indvandrere

Skrevet af admin

02/10/2015

Dagens topnyheder

Regeringen præsenterede fredag et forslag til kontanthjælpsreform, som formentlig vil ramme mange indvandrere.

I forvejen har V-regeringen indført en lavere integrationsydelse, som også rammer flygtninge og asylansøgere, der kommer til Danmark.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) afviser dog, at regeringen i færd med en straffeaktion mod flygtninge og indvandrere. Tværtimod er der tale om en hjælp til at bryde den sociale arv, så indvandrere ikke ender på overførsler i generationer.

Og det er der behov for at gøre, hvis man ser på tallene for, hvor mange indvandrere, der er på overførselsindkomst, mener Jørn Neergaard Larsen.

- De er stærkt overrepræsenteret på offentlig forsørgelse. Gennemslaget er stort for den sociale arv, når der er tale om familier med børn. Det er afgørende for disse familier, at de får fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Jørn Neergaard Larsen.

Derfor samlede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sidste uge aktivister, ngo'er og virksomheder på Marienborg, så civilsamfundet bedre kan integrere flygtninge i samfundet, påpeger han.

- Det var med henblik på at invitere til, at vi sammen gør en større indsats, end vi har gjort i Danmark i de sidste år på at få sikret kontakt til virksomhederne for de nye familier, der kommer til Danmark og får opholdstilladelse, siger Jørn Neergaard Larsen.

Han peger på, at det i øjeblikket går den forkerte vej for indvandrere. Fra december 2011 til juni 2015 har 2340 flere ægtepar fået kontanthjælp, hvor både mand og hustru får ydelsen. Det er en stigning på godt 50 procent. Mange af ægteparrene er indvandrere.

Det er sket, selvom flere ledige ellers har fået job det seneste halvandet år, påpeger han.

- Hvis vi ser på indvandrere med ikke-vestlig baggrund, så er de markant overrepræsenteret i statistikken over mennesker på offentlig forsørgelse. De er kommet til at fylde mere trods den generelt stigende beskæftigelse, siger Jørn Neergaard Larsen.

- Det var ikke godt for målet om at få flere indvandrere i job, at den tidligere regering fjernede starthjælp, kontanthjælpsloft og 225 timers reglen, tværtimod. Ved at genindføre det vil vi styrke integrationen og beskæftigelsen i Danmark, siger ministeren.

/ritzau/