Minister om bådflygtninge: Vi skal skabe stabile samfund

Situationen i Middelhavet, hvor et stort antal flygtninge den seneste tid er omkommet på havet, kræver en forøget indsats fra resten af verden, mener handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Verdenssamfundet må bidrage til at skabe stabile samfund i Mellemøsten og Nordafrika, der gør, at folk ikke behøver at flygte over Middelhavet, siger han til Ritzau.

Mogens Jensen mener ikke, at der er noget alternativ til den løsning, der hedder, at flere lande skal forhøje deres støtte, så der kan oprettes bedre tilstande i de udsatte lande.

Han mener, at man fra dansk side man allerede gør rigtig meget for at hjælpe og påpeger, at vi er blandt de lande, der bidrager med flest penge i udviklingsbistand målt pr. indbygger.

- Vi har allerede forstærket vores indsats i 2015, og vi skal fortsætte vores utrolig stærke indsats for at flygtninge kan forblive i deres nærområder og leve en så anstændig tilværelse som muligt.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) deltager mandag eftermiddag i et EU-ministermøde i Luxembourg, hvor den kritiske situation i Middelhavet er på dagsordenen.

Justitsminister Mette Frederiksen var også inviteret til mødet, men hun får ikke mulighed for at deltage, oplyser Justitsministeriet til Ritzau.

Mogens Jensen håber, at der kommer noget konstruktivt ud af mødet i Luxembourg.

- I første omgang handler det selvfølgelig om, hvordan vi kan hjælpe Italien og de andre lande, der er første stop for flygtningene, siger han og fortsætter:

- Men jeg håber også, at mødet kommer til at dreje sig om en langsigtet indsats, for det er en langsigtet indsats, der i sidste ende skal modvirke, at så mange flygter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip