Minister overlader Troels Lunds skæbne til Folketinget

- Jeg tager kommissionens konklusioner til efterretning.

Den sætning brugte justitsminister Mette Frederiksen (S) flere gange, da hun mandag fremlagde Skattesagskommissionens beretning om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag på et pressemøde i Justitsministeriet.

Dermed undgik hun omhyggeligt at svare på journalisternes spørgsmål om, hvorvidt Troels Lund Poulsen bør få en næse for sin rolle i skattesagen.

Det er op til Folketinget at afgøre, fastslog Mette Frederiksen flere gange:

- Jeg vil ikke gå ind i en vurdering af de konkrete forhold omkring Troels Lund Poulsen. Jeg tager kommissionens beretning til efterretning.

- Det politiske ansvar er et anliggende for Folketinget. Ikke for kommissionen og dermed heller for min opfølgning på kommissionens arbejde, siger Mette Frederiksen.

Skattesagskommissionen mener ikke, at det kan lægges til grund, at Troels Lund Poulsen har involveret sig i Skat Københavns behandling af skattesagen eller i øvrigt har søgt at få afgørelsen omgjort.

Kommissionen tror dog ikke på Troels Lund Poulsens forklaring om, at han ikke interesserede sig synderligt for Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Troels Lund Poulsen fik løbende orientering om sagen fra sin departementschef, Peter Loft, som holdt møder med Skat København. Samtidig viste Troels Lund Poulsen "væsentlig interesse" for et afgørende punkt for udfaldet af sagen, nemlig spørgsmålet om Stephen Kinnocks opholdsdage i Danmark - og det skete, mens sagen fortsat verserede i Skat København, skriver kommissionen.

Troels Lund Poulsen har derudover selv forklaret, at han har videregivet rygter om Stephen Kinnocks mulige seksuelle orientering til sin særlige rådgiver Peter Arnfeldt og senere til sine to ministersekretærer.

Troels Lund Poulsen kan risikere en næse for sin rolle i sagen. Det er nu op til politikerne i Folketinget at afgøre, og derfor har Folketingets Retsudvalg, Skatteudvalg og Udvalget for Forretningsordenen fået udleveret beretningen til gennemlæsning, fastslår Mette Frederiksen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip