Minister ved ikke, om han gav forkerte oplysninger til Folketinget

admin

425 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) afventer en forklaring fra Arbejdstilsynet, før han vil udtale sig om, hvorvidt han skulle have afgivet forkerte oplysninger til Folketinget i sagen om Siemens Wind Power.

- Jeg har bedt Arbejdstilsynet om hurtigst muligt at undersøge, præcis hvilke oplysninger de har modtaget fra Siemens, og om det stemmer overens med oplysningerne i Arbejdstilsynets redegørelse.

- Jeg afventer Arbejdstilsynets tilbagemelding herom, siger ministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Jørn Neergaard Larsen gav ifølge dr.dk Folketinget forkerte oplysninger om sagen på et samråd fredag.

Ministeren sagde på samrådet, at både Siemens Wind Power og Arbejdstilsynet har begået fejl.

Siemens har ifølge ministeren svigtet ved at give forkerte oplysninger, da man i 2007 fik en dispensation til at sprøjtemale forme til møllevinger.

Arbejdstilsynet var ifølge en tidligere redegørelse ikke klar over, at det var det farlige stof epoxy, der skulle sprøjtes med.

Men i en e-mail, som DR Nyheder har modtaget fra Siemens, står der, at Arbejdstilsynet godt vidste, at der var tale om epoxy tilbage i november 2007.

Brugen af epoxy og de såkaldte isocyanater har medført op mod 64 arbejdsskadesager om syge medarbejdere hos Siemens.

SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, siger til dr.dk, at han vil kalde ministeren i samråd om de nye oplysninger.

- Hvis det viser sig, at Arbejdstilsynet i flere år har ligget inde med oplysninger, og vi i dag bliver præsenteret for et helt andet billede, så sidder jeg tilbage med fornemmelsen af, at der bliver løbet om hjørner med os. Og det holder ikke, siger Karsten Hønge til dr.dk.

Arbejdstilsynet ønsker ikke at kommentere sagen for nuværende, men oplyser til Ritzau, at man arbejder på en forklaring til ministeren.

Man kan endnu ikke melde ud, hvornår forklaringen ventes klar.

/ritzau/