Minister: Vi stemmer om F16-udsendelse torsdag morgen

Folketingets medlemmer er indkaldt til klokken 09.00 torsdag morgen for at tage stilling til, om de danske F16-jagerfly skal sendes på mission i Irak.

Det oplyser udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til Ritzau.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at de danske fly bliver sendt af sted til tiden i morgen (torsdag 09.30, red.). Der bliver et samråd, før vi mødes i folketingssalen, så Venstre kan få svar på sit spørgsmål, siger Martin Lidegaard, der understreger, at han formentlig kommer til at give det samme svar, som han gav fra Folketingets talerstol onsdag aften.

Beslutningen om at sende de danske fly af sted blev onsdag aften udskudt, da flere borgerlige partier ønskede svar på, om det kan karakteriseres som landsforræderi, hvis danske syrienkrigere bekæmper udsendte danske soldater.

På spørgsmålet svarede Lidegaard, at det er op til domstolene at vurdere.

- Der er ingen tvivl om, at man bliver straffet, og at man bliver straffet hårdt. Men jeg er ikke domstol. Jeg er regering. Jeg håber, at Venstre vil stille sig tilfreds med det svar, siger han.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, slår fast, at partiet ikke er interesseret i at forsinke de danske kampfly i at lette med kurs mod Mellemøsten.

- Jeg vil gerne understrege, at det ikke er fordi, at vi ikke vil have de danske fly på vingerne. Vi vil bare gerne have vished for, hvorvidt de (danske syrienkrigere, red.) er landsforrædere eller ej, og det kan vi forhåbentlig få svar på i morgen (torsdag, red.), siger han til Ritzau.

Flere folketingsmedlemmer kalder onsdag aften Venstres ageren for "pinlig", fordi partiet har haft mulighed for at få svar på dets spørgsmål i løbet af onsdag.

Udenrigsministeren tager det mere roligt.

- Sådan er politik nogle gange, selv om jeg ikke forstår, at de (politikerne i Venstre, red.) ikke har sørget for at få svar på deres spørgsmål tidligere, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip